Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

PS3 vs Xbox 360


Το ντέρμπι των αιωνίων συνεχίζεται. 

Η κόντρα μεταξύ των δυο μεγάλων κονσολών, PS3και Xbox 360, ήταν, είναι και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διαμάχες που έχουμε δει ποτέ στον τομέα των video games. Οι περισσότεροι τσακωμοί γίνονται γύρω από το ποια κονσόλα έχει τα καλύτερα γραφικά, αλλά και τις περισσότερες αποκλειστικότητες. Πολλές φορές η κουβέντα γυρνάει σε δευτερεύοντα πράγματα, όπως το ποια είναι η πιο όμορφη, η πιο ελαφριά και ποια...γυαλίζει καλύτερα κάτω από το φως του φεγγαριού. 

Αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα της καθημερινότητάς μας, καθώς πάντα πρέπει να υπάρχει ο μεγάλος νικητής, το νούμερο ένα, ο οποίος ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του και μένει στην ιστορία. Θα μπορούσαμε να κάτσουμε με τις ώρες, ίσως και με τις μέρες και να αναλύουμε τα υπέρ και τα κατά του PS3 και του Xbox 360, αλλά ως συνήθως δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας από εμάς, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κονσολών είναι «στάνταρ» και δεν αλλάζουν. Το PS3 έχει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και το Xbox 360 έχει πλεονέκτημα στον τομέα της μνήμης χάρη στην «μονοκόμματη» RAM που διαθέτει.

Εκτός από αυτά τα «στάνταρ» πράγματα που δεν χρήζουν αμφιβολίας, υπάρχουν μερικά ακόμη που διαφοροποιούν το gameplay σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Ένα από αυτά είναι τα gamepads και σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να αναλύσω την προσωπική μου άποψη πάνω σε αυτό το θέμα, έχοντας «λιώσει» παίζοντας με τα χειριστήρια των PS3 και Xbox 360. Κατά συνέπεια, το κείμενο που θα διαβάσετε δεν είναι αντικειμενικό και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την γνώμη των υπόλοιπων συντακτών.

Η μπαταρία
Ξεκινώ με το βασικότερο κατ’ εμέ στοιχείο πάνω στα gamepads, που δεν είναι άλλο από την διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Είναι απελπιστικό να σου τελειώνει η μπαταρία πάνω στο καλύτερο σημείο και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Και για όσους δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, θα το πω με πιο απλά λόγια. Φανταστείτε να παίζετε στο PC κάποιο MMORPG και πάνω στο PvP να τελειώσουν οι μπαταρίες από το mouse ή το keyboard. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί και στις κονσόλες. 

Σε περίπτωση που τελειώσει η μπαταρία παίζοντας το campaign ενός παιχνιδιού, τότε (συνήθως) ενεργοποιείται αυτόματα το pause και έχουμε όσο χρόνο θέλουμε για να οργανωθούμε, οπότε μικρό το κακό. Αν όμως παίζουμε online, είτε FPS, είτε racing και τα «φτύσει» η μπαταρία, τότε…τα λέμε! Το gamepad του PS3 είναι «κλειστό» και δεν παίρνει μπαταρίες, οπότε η μόνη λύση είναι να βρούμε αυτό το μικροσκοπικό καλωδιάκι που μας έδωσε η Sony και να το ενώσουμε με την κονσόλα, με αποτέλεσμα να καθόμαστε μπροστά από την τηλεόραση, εκτός και αν έχουμε προμηθευτεί κάποιο μεγαλύτερο καλώδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου