Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Blades of Time




Το  είναι ένα Action-Adventure που κυκλοφορεί από την Konami και αποτελεί «πνευματικό» διάδοχό του X-Blades, έχοντας ως κοινό στοιχείο με τον προκάτοχό του, την κεντρική ηρωίδα Ayumi. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη των δύο αυτών παιχνιδιών είναι η ρωσική Gaijin Entertainment, η οποία μας έχει δώσει στο παρελθόν αξιόλογα combat flight simulators, όπως τα Apache: Air Assault και IL-2 Sturmovik: Birds of Prey. 

Οι κριτικές που απέσπασε το Χ-Blades από reviewers και κοινό δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα της νέας κυκλοφορίας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα. Το Blades of Time προσπαθεί να «παντρέψει» στοιχεία από τη σειρά Devil May Cry, το God of War και το Heavenly Sword, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. 


Σενάριο
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα μαγικό βασίλειο που ονομάζεται Dragonland, όπου σύμφωνα με αρχαίους θρύλους, εκεί κρύβονται αμύθητοι θησαυροί. Η είσοδος μέσα σε αυτό γίνεται μονάχα μέσω μιας μαγικής σφαίρας, η οποία βρίσκεται στην κατοχή ενός πανίσχυρου μάγου, ονόματι Guildmaster. Στο παρελθόν πολλοί κυνηγοί θησαυρών, αναζητώντας δόξα και χρήμα, αποφάσισαν να εξερευνήσουν το Dragonland. Κανένας όμως δεν επέστρεψε ποτέ. 

Κεντρική πρωταγωνίστρια είναι η Ayumi, μια νεαρή τυχοδιώκτρια, η οποία αποφασίζει να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και να εισέρθει στο μαγικό βασίλειο, ελπίζοντας πως θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα γυρίσει ζωντανός από εκεί. Στην προσπάθειά της να δραπετεύσει θα πρέπει να διασχίσει αφιλόξενες περιοχές και να αντιμετωπίσει αμέτρητους εχθρούς, ώσπου να βρει την «πύλη» η οποία θα την μεταφέρει ξανά πίσω στον κόσμο της. 

Ayumi
Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ελέγχετε την Ayumi, μια σέξι ηρωίδα της οποίας το ντύσιμο θυμίζει έντονα το αντίστοιχο της Lara Croft από τη σειρά Tomb Raider. Είναι εξοπλισμένη με δύο katana (τα γνωστά παραδοσιακά ιαπωνικά σπαθιά), τα οποία χρησιμοποίει με μεγάλη επιδεξιότητα. Παράλληλα, όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει εχθρούς που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, καταφεύγει στο πιστό της ντουφέκι. 

Η πρώτη τοποθεσία που θα εξερευνήσετε ονομάζεται Volcanic Dale. Μέσα σε αυτήν θα παρακολουθήσετε διάφορα tutorials τα οποία έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με τους μηχανισμούς της μάχης. Σκοπός του χαρακτήρα σας είναι να εξερευνήσει το Dragonland, συλλέγοντάς τους θησαυρούς που βρίσκονται κρυμμένοι εκεί, ψάχνοντας παράλληλα για το πολυπόθητο portal μέσω του οποίου θα επιστρέψει στον κόσμο του.


Hack and Slash, Maim and Burn

H μάχη στο Blades of Time βασίζεται στην εναλλαγή κλασικών και juggling επιθέσεων (αυτές που εκτοξεύουν τον αντίπαλο σας στον αέρα) οι οποίες εκτελούνται πατώντας τα πλήκτρα Χ και Υ αντίστοιχα. Σε περίπτωση που θέλετε να αντιμετωπίσετε κάποιον αντίπαλο από απόσταση, πατάτε το δεξί analog stick και βγάζετε το ντουφέκι σας, με την κάμερα να «γυρνά» σε προοπτική τρίτου προσώπου. Κινείτε τον στόχο (με το δεξί analog stick) πάνω στους εχθρούς σας και στη συνέχεια πυροβολείτε με το δεξί trigger. To αριστερό trigger χρησιμοποιείται για lock on και ταυτόχρονα «zoomάρει» πάνω στον αντίπαλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου