Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τέλος το Resistance για την Insomniac

Η Insomniac Games δεν θα αναπτύξει νέο Resistance στο μέλλον. 

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Insomniac Games, Ted Price, στο μέλλον η Insomniac δεν πρόκειται να δημιουργήσει άλλα games για τη σειρά Resistance.

Η Insomniac Games δουλεύει αυτή την περίοδο για το Overstrike (για λογαριασμό της EA), όπως επίσης και για μικρότερα projects. Για το Resistance, ο Price δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δημιουργήσαμε το Resistance 3 και είμαστε περήφανοι για αυτό αλλά δεν είμαστε υποψήφιοι για να φτιάξουμε ένα ενδεχόμενο Resistance 4. Επομένως δεν θα πρέπει να στηρίζεστε σε εμάς καθ' ότι ακολουθούμε ήδη διαφορετικές κατευθύνσεις".

Επεσήμανε ωστόσο ότι η Sony ενδέχεται να αναθέσει την σειρά σε άλλο Developer, καθ' ότι τα δικαιώματα της ανήκουν. Απλά στην προκειμένη περίπτωση, ο Ted Price είναι πεπεισμένος ότι η Sony θα πρέπει να βρει έναν developer "υψηλών προδιαγραφών" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάτι που προφανώς φωτογραφίζει την άποψή του ότι είτε η εταιρεία του δεν ανήκει στην ελίτ, είτε η Sony περίμενε πολύ περισσότερα. Τέλος, για τους οπαδούς της σειράς Resistance είπε: "Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια πιστή βάση οπαδών από πλευράς Sony τους οποίους και αγαπάμε. Παρ' όλα αυτά, θέλαμε πάντοτε να απευθυνθούμε σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Για παράδειγμα, οι οπαδοί του Xbox360 είναι ενεργοί για επίσης μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε τώρα είναι ευκαιρία να κοιτάξουμε και αλλού".

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Insomniac αναπτύσσει games αποκλειστικά για το PlayStation για 15 χρόνια. Το Overstrike είναι ένα παιχνίδι δράσης το οποίο θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι για PS3 και Xbox 360. Όσο για το ποιος θα αναλάβει να συνεχίσει την σειρά Resistance στις οικιακές κονσόλες της Sony, θυμίζουμε ότι η Nihilistic αναπτύσσει το Resistance για το PS Vita και η Sony έφτιαξε το Resistance Retribution για το PSP. Αν η Sony θέλει μια εύκολη εναλλακτική λύση, τότε έχει ήδη δύο άσσους στο μανίκι, διαφορετικά θα πρέπει να κυνηγήσει κάποιους από τους μεγάλους developers. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου