Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Mass Effect 3


Mass Effect 3 
Ενάντια στους καταστροφείς του γαλαξία.

Είδος: RPG/Action Shooter
Format: PC ,PS3, Xbox 360
Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη: BioWare
Διάθεση: EA Hellas (210-6850675)
Παίκτες: 1 (2-4 Online)
Απαιτήσεις: 1GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo στα 1.8Ghz ή AMD Athlon 64 X2 3600+, Κάρτα γραφικών 256MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 15GB
Επίσημο Site: masseffect.com
Κυκλοφορία: 9/3/2012




Το Mass Effect είναι με διαφορά το κορυφαίο RPG με στοιχεία Action Shooter που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Από το 2007 όταν και πρωτοεμφανίστηκε, μέχρι σήμερα, μας ταύτισε σε μεγάλο βαθμό με τον διοικητή John Shepard, έναν γήινο ο οποίος 150 χρόνια μετά στο μακρινό μέλλον ξεχωρίζει για τις ικανότητές του στην ηγεσία αλλά και το πεδίο της μάχης. Οι καινοτομίες που εισήγαγε η σειρά είναι πλέον πασίγνωστες. Η πλήρης ελευθερία επιλογών σε έναν ανοιχτό προς εξερεύνηση γαλαξία, το απλό σύστημα χειρισμού, η επιλογή απάντησης στους διαλόγους και η στρατηγική χρήση των δυνάμεων μέσα στη μάχη, κατάφεραν να μυήσουν κάθε gamer, πολύ περισσότερο δε όλους εκείνους που δεν ασχολούνταν μέχρι πρότινος με RPG. 

Όλα τα ωραία πράγματα όμως έχουν δυστυχώς κι ένα τέλος. Η τριλογία του Mass Effect για τον John Shepard τελειώνει κάπου εδώ, με την έννοια του ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε μελλοντικά επεισόδια, τουλάχιστον με βάση την BioWare. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει ένα ανοιχτό παραθυράκι για να δούμε ένα νέο Mass Effect με διαφορετικό πρωταγωνιστή (είτε prequel, είτε sequel). Είναι επίσης αξιοσημείωτο το ότι στην τρίτη αυτή έκδοση υπάρχει ταυτόχρονη κυκλοφορία και στις τρεις πλατφόρμες, όπως επίσης και η προσθήκη του multiplayer mode, αλλά και η φωνητική υποστήριξη του Kinect για τους κατόχους Xbox 360, με το οποίο μπορείτε πλέον να δώσετε εντολές χρησιμοποιώντας την φωνή σας. 


Επιστροφή στην ενεργό δράση
Βρισκόμαστε αμέσως μετά τα γεγονότα του DLC Mass Effect 2: Arrival, όπου έχει ήδη προαναγγελθεί η άφιξη μιας νέας γαλαξιακής απειλής. Ο John Shepard βρίσκεται σε διαθεσιμότητα μέχρι νεοτέρας, όμως οι εξελίξεις διαδέχονται η μία μετά την άλλη κι έτσι ο ναύαρχος David Anderson, που πάντοτε πίστευε στις δυνάμεις του, τον καλεί στο συμβούλιο της Γης για να δώσει λύσει σε ένα πρόβλημα που απειλεί ολόκληρο τον γαλαξία. Είναι αυτό που λέμε “Σε θυμήθηκα στα δύσκολα”. Στην πορεία ο Shepard περνάει μπροστά απ' την Ashley Williams, η οποία δεν πολέμησε στο πλευρό του στο Mass Effect 2 (λόγω του ότι ο διάσημος διοικητής εργαζόταν ως μισθοφόρος για την κακόφημη οργάνωση Cerberus), ωστόσο έζησε πολλά μαζί του στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Μια πανίσχυρη εξωγήινη φυλή, οι Reapers, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν το 2157, έρχονται 30 χρόνια μετά (έτος 2187), για να αφανίσουν τους πολιτισμούς όλων των πλανητών. Μία μικρή γεύση απ' τη δύναμή τους παρακολουθήσατε στο Mass Effect 2, που σεναριακά λάμβανε χώρα τρία χρόνια πριν. Η τεχνολογία των Reapers είναι πανίσχυρη και κανένας πλανήτης δεν έχει καταφέρει να αντισταθεί εμπόδιο στα πανύψηλα και πανίσχυρα όπλα τους. Την ώρα του συμβουλίου κι ενώ ο John Shepard αρχίζει να μιλάει προς τους συμβούλους, οι Reapers επιτίθενται αρχικά στη σελήνη κι ακολούθως στη Γη σε χρόνο Dt, με αποτέλεσμα το συμβούλιο να διαλυθεί και ταυτόχρονα όλες οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη μας να αρχίσουν να δέχονται επίθεση. 

Στόχος του Shepard είναι να πάει στο Citadel (αρχηγείο της γαλαξιακής συμμαχίας) και να ζητήσει την βοήθεια των ανωτέρων του. Για να καταφέρει όμως να φέρει την επιθυμητή βοήθεια, θα πρέπει να μιλήσει με όλους τους κατά τόπους ηγέτες των πλανητών και να επιλύσει τα ζητήματά τους ενάντια στους Reapers, προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει την υποστήριξή τους στη μάχη της Γης. Κάτι ανάλογο είχαμε δει και στο Mass Effect 2, μόνο που εκεί καλούνταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολεμιστών του.




Ο πόλεμος μαίνεται σε πολλά μέτωπα. Απ’ τη μία επικοινωνείτε μέσω vid com με τον David Anderson που παραμένει στη Γη και ανασυντάσσει τις όποιες ελάχιστες δυνάμεις στρατού υπάρχουν. Απ’ την άλλη δίνετε αναφορά στον αντιναύαρχο Steven Hackett. Μέσα σ’ όλα αυτά έχετε να αντιμετωπίσετε τις εκκλήσεις για βοήθεια, αλλά και την παρουσία πολλών προσώπων απ’ το Mass Effect 2 που θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου